Datum

Met de Kinderboekenweek de boom in 

Op 5 oktober gaat de Kinderboekenweek van start. Het thema is gi-ga-groen, ofwel een oerwoud aan (lees)mogelijkheden, wat de Kinderboekenweek nog gevarieerder en uitdagender maakt.
De Kinderboekweek duurt tot en met 16 oktober 2022.

Gi-ga-activiteiten

Help de kinderen ook echt de boom in!! OERRR, van Natuurmonumenten, heeft een spel gelanceerd - in Minecraft - waarmee de beste boomhutbouwers een overnachting in een échte boomhut kunnen winnen. Multimediaal, spelenderwijs de natuur in, want OERRR is in de Kinderboekenweek ook buiten te vinden, waar boswachters voorlezen. 

Een biebpasje bij je burger? Tijdens de Kinderboekweek krijg je bij een Happy Meal van McDonald's een (symbolisch) biebpasje cadeau voor een jeugdlidmaatschap.
Met deze actie willen de Bibliotheek, McDonald's en Stichting CPNB de drempel voor het lezen en lenen van boeken in familieverband verder verlagen. Ook weten veel gezinnen nog niet dat een jeugdlidmaatschap voor de bibliotheek gratis is.  

Wat doe jij?

Laat ons weten welke natuurlijk goede Kinderboekenweekactiviteiten op de agenda van jouw bieb staan, mail naar redactie@cubiss.nl.

CPNB over het thema

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is gi-ga-groen!

Naar overzicht Actueel en Blogs >>