Datum

Interactieve livestreams vanuit ZB

Speciaal voor middelbare scholen in het hele land maakt de Bibliotheek van Zeeland samen met VPRO voor het programma Tegenlicht interactieve livestreams onder de naam Future Stories.

In de interactieve talkshow Future Stories praat een bekende presentator met bovenbouwklassen na over een uitzending van Tegenlicht. Dit gebeurt samen met (jonge) kenners die te gast zijn in de Bibliotheek van Zeeland. Jongeren kunnen live vanuit de klas meekijken, reageren op stellingen en vragen stellen aan de gasten aan tafel. Via de videowall in de studio worden er zes scholen gestreamd. De klassen kunnen live vragen stellen en reageren op de stellingen die de presentator voorlegt.

Voor groep 7 en 8 organiseren het jeugdprogramma Het Klokhuis (NTR) en ZB per schooljaar 6 keer een Klokhuis Interactieve livestream. Een Klokhuispresentator gaat live in gesprek met gasten.

Cubiss maakt voor zowel VPRO Tegenlicht Future Stories als NTR Klokhuis Interactieve livestream sinds januari van dit jaar de lesbrieven. Deze lesbrieven zijn bedoeld zodat er gemakkelijk in de klas over nagepraat kan worden. Je vindt de lesbrieven bij iedere aflevering. 

Bekijk hier de overzichtspagina van de interactieve livestreams. 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>