16 september 2020

Masterclass special arts

Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseerde het afgelopen jaar in samenwerking met een aantal Centra voor de kunsten diverse bijeenkomsten met beeldende kunst waarin deelnemers met én zonder een beperking en diverse achtergronden, gemixt, als één groep les kregen. Dit bleek succesvol en inspirerend. Vanuit beide kanten was er vraag naar meer.

Op grond daarvan organiseert het Huis in samenwerking met SKL en stichting Special Arts op 30 oktober a.s. op de Huisdag 2020 een Masterclassprogramma in het teken van het begeleiden van kwetsbare doelgroepen waarbij de kunstbeoefening centraal staat. Vier initiatiefnemers vanuit de kunstdisciplines Poëzie, Beeldende kunst, Dans en Theater, zullen op inspirerende wijze en vanuit hun eigen discipline, inzicht bieden in hoe de kunsten ingezet kunnen worden om deze talenten bij kwetsbare doelgroepen verder te ontwikkelen.

Programma 

  • 09.30 uur – Inloop
  • 10.00 start – Introductie en dialoogsessie
  • 11.00 uur – Sessie 1: Beeldende kunst en Poëzie
  • 12.00 uur – Sessie 2: Dans en Theater
  • 13.00 uur – Napraten en afsluiting van de middag

Inschrijven 

Deelname aan deze dag is gratis en zal plaatsvinden in het Royal theater Heerlen, Stationsplein 5, te Heerlen.
Aanmelden voor de masterclass.

Over stichting special arts

Special arts richt zich op kunst en handicap. De stichting bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen.