11 oktober 2017

Haal meer uit De Nationale Voorleeswedstrijd

Voorleesworkshop Wij gaan voorlezen!

In 25 jaar De Nationale Voorleeswedstrijd komt geregeld de vraag naar voren hoe ervoor gezorgd kan worden dat zoveel mogelijk kinderen uit groep 7 en 8 deelnemen en hoe de wedstrijd optimaal kan bijdragen aan leesbevordering. Een andere terugkerende vraag is hoe we kinderen kunnen verleiden tot het (voor)lezen van meer literaire boeken. Een workshop waarin leerlingen ontdekken wat erbij komt kijken als je goed wilt voorlezen, hoe je het publiek kunt boeien en hoe je een geschikt boekfragment kiest. Leesplezier en presenteren staan daarbij centraal.

Beschikbaar voor alle Limburgse en Brabantse bibliotheken

Met steun van stichting de Versterking stelt Stichting Lezen een workshop voorlezen voor groep 7 & 8: een Handleiding voor de bibliotheekmedewerker ter beschikking aan alle bibliotheken die zich al jaren inzetten voor De Nationale Voorleeswedstrijd. Een mooie cadeau voor het 25 jarig bestaan van De Nationale Voorleeswedstrijd!

Dus, als je als Bibliotheek meer uit De Nationale Voorleeswedstrijd wilt halen, meer kinderen wilt bereiken, hun vertrouwen in hun voorleeskwaliteit wilt verhogen en hun kennis over jeugdliteratuur wilt vergroten, kun je deze workshop aanbieden aan scholen die meedoen aan De Nationale Voorleeswedstrijd. De materialen voor de workshop zijn naar alle Brabantse en Limburgse bibliotheken gezonden. Heb je deze gemist stuur dan een e-mail naar a.vankuringe@cubiss.nl.

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.