22 december 2016

Hackathon sociale veerkracht

Ben jij er bij?

Op 10 en 11 februari 2017 organiseert Team Sociale Veerkracht van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met het PON de Bounce Backathon. Met een frisse blik gaan zo’n 50 professionals en studenten aan de slag met allerlei onderzoeksgegevens over sociale veerkracht in Brabant. Cubiss heeft voor deze hackathon 1 van de 4 challenges aangedragen, namelijk: Hoe kunnen we laaggeletterdheid en digibetisme tegengaan zodat de kwetsbaarheid van mensen afneemt?

Eén op de negen mensen in onze samenleving is laaggeletterd. Schaamte zorgt ervoor dat men het goed weet te verbergen. Dat maakt het opsporen en bestrijden ervan lastig. Maar laaggeletterdheid leidt op meerdere fronten tot sociale kwetsbaarheid. Bovendien verhoogt het de kans op digibetisme, terwijl de wereld alsmaar digitaler wordt. Er lijkt een tweedeling te ontstaan tussen mensen die wel en niet mee kunnen komen in de huidige tijd. Cubiss is daarom op zoek naar innovatieve ideeën om deze problematieken tegen te gaan. Lees hier meer over deze challenge.

Hackathon?

Een hackathon is een samentrekking van de woorden ‘hacken’ en ‘marathon’. Het is een innovatieve werkvorm om in een beperkte tijd ideeën en oplossingen te bedenken. Teams met verschillende disciplines gaan in 24 uur aan de slag om op basis van data tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen voor vraagstukken.

Met een frisse blik gaan we samen met zo’n 50 professionals en studenten aan de slag met allerlei onderzoeksgegevens over sociale veerkracht in Brabant. Via ‘challenges’ onderzoeken we en proberen we uit hoe je deze gegevens slim in kunt zetten om de sociale veerkracht te vergroten en versterken. De teams gaan op zoek naar innovatieve en slimme oplossingen voor een sociaal veerkrachtiger Brabant én maken kans op een mooie prijs.

Aanmelden

Houd jij van data en technologie? Weet jij veel van het sociale domein? Vind je het een uitdaging om innovatieve toepassingen te vinden? Heb je een frisse blik en vind je het spannend om naar nieuwe manieren te zoeken? Kun jij de commerciële slag maken van nieuwe concepten naar haalbare modellen?

Als jij je hierin (voor een deel) herkent, dan ben je precies wie we zoeken! Designers, programmeurs, softwareontwikkelaars, innovators, marketeers, studenten, professionals en eindgebruikers: iedereen die affiniteit heeft met creatieve, slimme concepten binnen het sociale domein heten we graag welkom.

Meld je aan via de website van Bounce Backathon.

Dit is een gezamenlijke activiteit van de projectteams Bieb Lab Brabant en Versterken Taalvaardigheid.

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.