Datum

Leesvaardigheid en leesplezier bij Nederlandse jeugd & jongeren. 

Flyer met highlights uit recente rapporten in één overzicht

De afgelopen periode zijn er tal van (onderzoeks)rapporten en –adviezen verschenen over lezen en leesplezier onder jongeren. Denk aan het PISA-onderzoek en Lees! Oproep tot een leesoffensief. Bij elkaar veel (online) informatie die de urgentie en nut van ons werk benadrukken.

Met input van enkele Brabantse bibliotheken hebben we de highlights uit deze rapporten samengebracht in één overzicht. Het resultaat? De flyer‘ Leesvaardigheid en leesplezier bij Nederlandse jeugd & jongeren. Samen investeren in de toekomst!’.

Handvat

Doel van dit overzicht is om op een compacte manier en binnen handbereik objectieve gegevens te hebben, als handvat voor het gesprek met (potentiële) partners - zoals onderwijs en gemeenten - over de risico’s op en het voorkomen van laaggeletterdheid bij kinderen en jongeren.

Downloaden

Onlangs hebben wij de flyer, die zowel in online als gedrukte variant wordt uitgeven, gedeeld met Brabantse bibliotheekdirecteuren en educatie professionals. Wil jij de flyer ook kunnen benutten als extra ondersteuning bij het vertellen van het (educatieve) verhaal van jouw bibliotheek? Download deze dan hier.

Contact

Meer weten? Neem contact op met Arabella Broers.

En ook goed om te weten: de adviseurs van Cubiss staan klaar om je te ondersteunen bij het vertellen van je verhaal!

 

Foto: Nina van de Goor.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>