01 september 2020

E-learning Reclamewijsheid 

Lancering tijdens Week van de Mediawijsheid 

De Week van de Mediawijsheid vindt dit jaar plaats van vrijdag 6 tot en met vrijdag 13 november 2020. Een mooi moment voor bibliotheken om het onderwerp bij scholen in jouw werkgebied op de kaart te zetten en er samen mee aan de slag te gaan. De e-learning reclamewijsheid die Cubiss op 6 november lanceert voor de doelgroep leerkrachten (en eventueel ook ouders) van kinderen uit groep 6, 7 en 8  is hiervoor een ideaal middel.

E-learning Reclamewijsheid

Kinderen worden dagelijks blootgesteld aan reclame. Onbewust worden ze op allerlei manieren beïnvloed. Hoe zorg je ervoor dat kinderen reclame herkennen, kritisch bekijken en goed verwerken? Met andere woorden hoe maak je kinderen reclamewijs? De e-learning Reclamewijsheid staat boordevol informatie, achtergronden en wetenswaardigheden over traditionele en nieuwe vormen van reclame, reclame specifiek gericht op kinderen en bevat naast theorieën ook handvatten om kinderen te leren reclame te herkennen en kritisch te bekijken. Daarnaast het bevat het concrete tips, tools, trucs en suggesties om in de klas of thuis met het onderwerp aan de slag te gaan.

Op meerdere manieren in te zetten

De inhoud van de e-learning gebruik je ten slotte eenvoudig op andere manieren. Bijvoorbeeld als input voor een thematische bijeenkomst voor ouders in de bibliotheek (of online) of om een thematische ouderavond op school vorm te geven. Ouders met bijzondere interesse in het onderwerp kunnen de e-learning bovendien ook zelf doorlopen.

Ook na Week van de Mediawijsheid beschikbaar

De e-learning blijft ook na de Week van de Mediawijsheid beschikbaar.  

Toolkit voor bibliotheken 

Om de e-learning reclamewijsheid onder de aandacht te brengen van het onderwijs in jouw werkgebied en ouders, ontwikkelde Cubiss een toolkit. Hierin vind je een digitale flyer, voorbeeldberichten voor social media en een tekst die je kunt plaatsen op de website van de bibliotheek. Je kunt deze opvragen via educatie@cubiss.nl 

Toolkit      

Toolkit Reclamewijsheid.PNG
Flyer

Reclamewijsheid.png

 

Meer weten?
Neem contact op met: