01 november 2018

Dit brengt Mestmag.nl je in November

Inmiddels is het november en worden de dagen langzaam korter. Buiten koelt het af, maar bij Mestmag.nl serveren we je deze maand met veel warmte het thema ‘Hutspot’. Net als het oerhollandse gerecht staat deze themamaand in het teken van traditie en smakelijke combinaties. Zo brengen we je in november een aantal artikelen over tradities en gebruiken in de culturele sector, maar ook schenken we aandacht aan een aantal prikkelende samenwerkingen tussen verschillende disciplines binnen het culturele veld. Schuif je ook aan?   

  • Cultuurhistoricus Olivier Rieter trapt de themamaand af met een column over de Brabantse nostalgie en het begrip ‘verledenheid’. 
  • We gaan dansend de novembermaand in. Deze maand gaan we in gesprek met Corpo Máquina, een inclusieve beweging die zich concentreert op dans en hiermee kwetsbare jongeren ondersteunt. Ook nemen we een kijkje bij Urban Dance Gathering, een initiatief dat de spoorzones van verschillende steden middels dansvoorstellingen met elkaar verbindt. 
  • In November richten we onze blik op een bijzondere stuk immaterieel erfgoed uit de provincie Noord-Brabant: de Bloemencorso in Zundert.  
  • Een interview met Diana J. Banks, initiatiefnemer van Talitha Arise, over het project Arise, tegenspoed en rolmodellen. 
  • Hoe financier ik mijn project? Het blijft een lastige vraag die veel cultuurprofessionals bezighoudt. Daarom brengen we je in november een aantal artikelen over dit onderwerp.  
  • Deze maand duiken we in het Brabantse nachtleven. Hoe gaat staat het er eigenlijk voor met de electronische muziekscene in de provincie? 
  • Ook in november delen we vanuit het thema ‘Hutspot’ het laatste cultuurnieuws met je in de vorm van de TON Talk en de rubriek Trends & Ontwikkelingen.  
  • De Instafette en de winactie staan natuurlijk ook compleet in het teken van het thema #hutspot.  

 

Heb jij ideeēn bij het thema ‘Finale’? 

We laten ons graag voeden en verwonderen door jou en waarderen het enorm als jij wilt meedenken over onderwerpen. In december is het thema ‘Finale’. Hierbij valt te denken aan de culturele hoogtepunten van het afgelopen jaar, maar bijvoorbeeld ook aan interessante wedstrijden, initiatieven en prijswinnaars. Schieten er bij jou onderwerpen of initiatieven te binnen die passen binnen het thema ‘Finale’? Stuur dan een mail naar de redactie!

Meer weten?
Neem contact op met: