23 juni 2021

Digitale ontwikkelingen

De Stamtafel Digitalisering en Digitale Veiligheid begon met een spectaculaire presentatie door Sander Duivestein, die de impact van nieuwe informatietechnologieën en algoritmes op onze samenleving met ons doornam. Geïnspireerd door het verhaal van Sander gingen wij, geheel digitaal, in groepjes uiteen om te brainstormen over wat dit voor de bibliotheek kan betekenen. 

Uit deze break-out rooms kwam duidelijk de vraag naar materiaal voor verschillende doelgroepen om gevaren en kansen van deze technologieën en het probleem van fake news met ze te bespreken. Is jouw bibliotheek geïnteresseerd in de tentoonstelling/zelfleerinstallatie De Glass Room Experience (helaas is de naam in het Engels, verder is alle tekst in het Nederlands), neem dan contact op met Dionne Klein. 

Ook het aanbod van ECCW om hun expertise en materialen op het gebied van cyberweerbaarheid met de bibliotheken te delen, werd zeer gewaardeerd. Verder werden alle deelnemers op de hoogte gebracht van de rol van digitalisering in de nieuwe Netwerkagenda en van de inspanningen van de KB om tot een Single Identity te komen om het inloggen voor de gebruikers te vereenvoudigen. Ook werd er ingegaan op privacy vraagstukken. 

De volgende Stamtafel Digitalisering en Digitale Veiligheid is op 2 november. Ook kan je meer informatie vinden in de speciale nieuwsbrief.

Meer weten?
Neem contact op met: