Datum

Digitaal burgerschap: kom bij de club

Digitaal burgerschap gaat over het actief deelnemen aan de informatiesamenleving. Het is belangrijk dat burgers zowel de mogelijkheden als de beperkingen van digitale informatie goed leren (her-)kennen.

Jullie hebben er vast al veel over gehoord de afgelopen tijd; Het thema digitaal burgerschap heeft zijn intrede gedaan in de Netwerkagenda en de eerste proeftuin digitaal burgerschap is inmiddels al van start.

Om van elkaar te leren en samen richting te geven aan dit nieuwe en belangrijke maatschappelijke thema wil Cubiss graag een community starten rondom digitaal burgerschap. Tijdens een eerste bijeenkomst voor de zomer hebben de Limburgse en Brabantse bibliotheken die een aanvraag voor een proeftuin digitaal burgerschap hadden ingediend al informatie uitgewisseld en hun wensen kenbaar gemaakt. In een vervolgbijeenkomst zal dit verder uitgewerkt worden. Ook is er een B2B groep digitaal burgerschap voor de Limburgse en Brabantse bibliotheken.
In Bibliotheekblad vind je een leuk artikel over de proeftuin van Huis73. 

Wil je lid worden van deze groep?

Meld je aan bij Dionne Klein, contactpersoon digitaal burgerschap bij Cubiss Limburg of Mirjan Albers, contactpersoon digitaal burgerschap bij Cubiss Brabant.

 

 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>