17 juni 2019

Derde Teacher Maker Camp: in twee dagen een maker

Op 20 en 21 september organiseert Cubiss voor de derde keer Teacher Maker Camp (TMC). Dompel je twee dagen onder in de wereld van maakonderwijs. Ontdek nieuwe talenten, doe inspiratie op voor lessen en workshop en leer van elkaar.

Binnen het team maakonderwijs bij Cubiss is er één ding waar wij elk jaar naar uitkijken: Teacher Maker Camp. Twee dagen lang met enthousiaste docenten en bibliotheekprofessionals aan de slag met programmeren, ontwerpen en vooral maken. De resultaten zijn de moeite waard! Deelnemers leren meer digitale vaardigheden en ontdekken hoe ze deze in een les kunnen gebruiken.

Workshops

Het concept is aan ons overgedragen door Waag, één van de grootste expertisecentra op het gebied van maakonderwijs binnen Europa. Deelnemers kiezen zelf aan welke workshop ze meedoen. Het programma houdt de deelnemers scherp. Met verschillende challenges worden ze getest op creativiteit, inzicht en de opgedane vaardigheden. Als afsluiter is er een etentje en inspirerende sprekers, zodat iedereen elkaar ook buiten de ‘werksetting’ leert kennen. Dit is de plek waar de ideeën worden uitgewisseld en verbindingen worden gelegd.

Resultaten

We zien dat tientallen docenten de geleerde vaardigheden in zekere mate in de les gebruiken. Ook vindt er elk jaar een mooie kruisbestuiving plaats tussen docenten po, vo, hbo en bibliotheek professionals. Vorig jaar deden voor het eerst ook pabo-studenten mee, wat iedereen ook weer nieuw inzicht gaf in hoe deze doelgroep de lessen beleeft.

In de praktijk

Voor ons als team is het altijd leuk om te zien dat digitale vaardigheden in het begin nog kunnen afschrikken, maar aan het einde van de rit heeft iedereen nieuwe vaardigheden geleerd, talenten ontdekt en hard gewerkt. Ook voor de gevorderden is er voldoende verdieping te halen. Het zijn twee gezellige dagen vol stimulerende activiteiten, er wordt hard (samen)gewerkt, en mooie resultaten geboekt, maar het gaat vooral om de tijd erna: het moment dat je het geleerde inzet in de les of in je school/bibliotheek en je hoort dat het écht werkt.

Ook een Teacher Maker Camp bijwonen? Meld je aan voor de editie in september 2019!

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (juni 2019). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn:

Meer weten?
Neem contact op met: