26 januari 2019

De Schoolschrijver 2019 van start 

Limburgse en Brabantse basisscholen in de startblokken klaar!

Wat is er leuker dan een échte kinderboekenschrijver in de klas? Vanuit het landelijke project De Schoolschrijver wordt een bekende kinderboekenschrijver voor een half jaar verbonden aan een (meestal) taalzwakke basisschool. Donderdag 24 januari a.s. is de officiële opening van het Schoolschrijver-seizoen in Limburg. Dinsdag 29 januari is het in Brabant te doen.

De schrijver geeft elke week aan drie vaste klassen les, en alle andere klassen van de school, leerkrachten en ouders krijgen ook een keer een bezoek. De Schoolschrijver zet de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk en daarmee klaar voor de toekomst te maken. Vanaf deze week gaan er landelijk 43 schoolschrijvers aan de slag op 50 basisscholen. Drie Limburgse en zes Brabantse basisscholen staan in de startblokken klaar!

Deelnemende scholen

In Limburg krijgen dit seizoen 3 basisscholen bezoek van Schoolschrijver Li Lefébure. Bij de school in Meerssen, waar ze vorig jaar actief was als Schoolschrijver, werd de wekelijkse komst van Li als een hoogtepunt gezien door de kinderen. Ze was enorm populair. "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om taalsterk te zijn." Lees in het interview hoe zij haar liefde voor taal deelt met basisschoolkids.

  • BS Emile Wesly, Maastrichtschoolschrijver feest Limbirg 2019.jpg
  • BS De Weiert, Arcen
  • BS 't Kapelke, Lomm

De officiële opening van het Schoolschrijverseizoen in Limburg was donderdagmiddag 24 januari a.s. bij BS Emile Wesly in Maastricht.
De overige twee scholen kondigen de komst van de schoolschrijver aan met brieven. De leerkracht leest elke dag, vijf dagen lang, een brief voor van Raaf en Papegaai. Elke dag wordt er iets meer bekend van wat er staat te gebeuren. Bij de brieven horen natuurlijk ook boeken. Zo wordt de spanning opgebouwd tot de komst van schrijfster Li Lefébure.

 

In Brabant doen 6 scholen mee:

  • OBS Panta Rhei Tilburg - Schoolschrijver: Jorgen Hofmans
  • Basisschool Don Sarto Tilburg - Schoolschrijver: Eus Roovers
  • De Lochtenbergh Tilburg - Schoolschrijver: Eus Roovers
  • De Vlechter Vlijmen - Schoolschrijver: Marlies Slegers
  • Saltoschool Louis Buelens Eindhoven - Schoolschrijver: Marc ter Horst
  • Kindcentrum Mozaïek Helmond - Schoolschrijver: Anja Vereijken

De officiële opening van het Schoolschrijverseizoen in Brabant is dinsdagochtend 29 januari a.s. bij Kindcentrum Mozaïek in Helmond (08:30 - 09:15 uur). Dit in samenwerking met Bibliotheek Helmond-Peel.

 

Ook kennismaken met De Schoolschrijver?

Vanuit Cubiss maakt collega Sanne van Heijst zich hard voor een Schoolschrijver in de Limburgse en Brabantse klassen. De Schoolschrijver is er voor alle basisscholen die hun leerlingen meer leesplezier willen geven en hun schrijfonderwijs willen verdiepen. Ben je ook geïnteresseerd in een Schoolschrijver op jouw basisschool? Neem contact op met Sanne van Heijst. Of kijk voor meer informatie op de website van De Schoolschrijver.

 

#schoolschrijver   #leesplezier

Twitter: @DeSchoolschrijver

Meer weten?
Neem contact op met: