23 januari 2019

De Nationale Voorleesdagen 2019 van start gegaan!

Bekijk het inspiratiefilmpje 

De Nationale Voorleesdagen 2019 zijn losgebarsten. Tot en met 2 februari is het (extra!) voorlezen geblazen in kinderdagverblijven, basisscholen, boekwinkels en bibliotheken. Kunst van Lezen wil – net als Cubiss – leesconsulenten en pedagogisch medewerkers graag laten zien hoe ze (nóg beter) kunnen voorlezen met interactie. Zeker met de voorleesdagen is het fijn om daar een aantal praktische handvatten bij te hebben. Cubiss ontwikkelde ook dit jaar weer een veelzijdig voorleesdagenpakket waarmee bibliotheken hun voorleesochtenden voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen voorbereiden en invullen. Dit keer mét inspiratiefilmpje.   

Het filmpje is opgenomen bij Kindcentrum De Springplank in ’s-Hertogenbosch, waarbij een ervaren voorleesster, leesconsulente Yannic van Daele, voorleest uit ‘Een huis voor Harry’. Ze gebruikt daarbij de materialen uit het Cubiss Voorleesdagenpakket, om het voorlezen te ondersteunen.

De huizen en dieren laten de weg zien die Harry aflegt op zoek naar zijn huis, en versterken de interactie tijdens het voorlezen. Kinderen zitten op het puntje van hun stoel en leven voluit mee met Harry en Vera. En na afloop mogen ze natuurlijk allemaal lekker met Harry knuffelen! Kortom: een waar voorleesfeest!