16 januari 2019

De Nationale Voorleesdagen 2019 gaan van start!

Bekijk het inspiratiefilmpje 

De Nationale Voorleesdagen 2019 zijn in aantocht. De voorleesdagen worden op woensdag 23 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt en duren tot en met 2 februari. Kunst van Lezen wil – net als Cubiss – leesconsulenten en pedagogisch medewerkers graag laten zien hoe ze (nóg beter) kunnen voorlezen met interactie. Zeker met de voorleesdagen in aantocht, is het fijn om daar een aantal praktische handvatten bij te hebben. Cubiss ontwikkelde ook dit jaar weer een veelzijdig voorleesdagenpakket waarmee bibliotheken hun voorleesochtenden voor knderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen voorbereiden en invullen. Dit keer mét inspiratiefilmpje.   

Het filmpje is opgenomen bij Kindcentrum De Springplank in ’s-Hertogenbosch, waarbij een ervaren voorleesster, leesconsulente Yannic van Daele, voorleest uit ‘Een huis voor Harry’. Ze gebruikt daarbij de materialen uit het Cubiss Voorleesdagenpakket, om het voorlezen te ondersteunen.

De huizen en dieren laten de weg zien die Harry aflegt op zoek naar zijn huis, en versterken de interactie tijdens het voorlezen. Kinderen zitten op het puntje van hun stoel en leven voluit mee met Harry en Vera. En na afloop mogen ze natuurlijk allemaal lekker met Harry knuffelen! Kortom: een waar voorleesfeest!

 

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.