Datum

Mobiele OntmoetingsPlek - MOP on tour

In maart 2021 werd de MOP aangekondigd. Na een test ging die MOP de afgelopen periode de provincie in voor de pilotfase.

Roermond, Bibliorura

De MOP werd geparkeerd bij een park, op een goede doorloopplek en de aanloop was goed! Het welkomsbord op de bus werd meteen goed in gebruik genomen. Men schreef in de vele talen Welkom! En iedereen is ook echt welkom bij de MOP. Door durven aan te spreken en een plek in te nemen waar je wellicht niet verwacht wordt, of waar je de nieuwsgierigheid mee prikkelt krijg je al sneller aanspraak.

Reuver, bibliotheek Maas en Peel

De MOP werd welkom geheten tijdens de wekelijkse markt, waar je zeker weet dat er mensen op de been zijn. Het was een spannende dag, gezien het weer, maar dat mocht het enthousiasme en de nieuwe aanwas aan vrijliggers niet belemmeren. Daarbij werd de bus bezocht door vlinders, wat altijd voor net dat beetje meer aanmoediging zorgt.

Wat leeft en speelt er in de buurt? De Mobiele OntmoetingsPlek (MOP) is dé plek om op een laagdrempelige manier in gesprek te komen met mensen in een bepaalde wijk. “We verheugen ons erop dat we weer op pad kunnen en naar mensen toe kunnen gaan. Want als we naar het ‘normale’ gaan, staan we in jouw wijk”, zegt Ivette Sprooten, projectleider Participatie & Zelfredzaamheid van Cubiss Limburg.

Wat leeft en speelt er in de buurt? De Mobiele OntmoetingsPlek (MOP) is dé plek om op een laagdrempelige manier in gesprek te komen met mensen in een bepaalde wijk. “We verheugen ons erop dat we weer op pad kunnen en naar mensen toe kunnen gaan. Want als we naar het ‘normale’ gaan, staan we in jouw wijk.

Ivette Sprooten, projectleider Participatie & Zelfredzaamheid van Cubiss Limburg.

Maar hoe ziet zo'n Mobiele Ontmoetingsplek er uit? Bekijk daarvoor deze video! 

Tips:

Zorg voor speciaal promotiemateriaal voor de MOP. Gerichte vragen en gericht informatie delen per onderwerp. Voor de aankondiging van de MOP, wees creatief, maak een leuke poster die je overal kan delen. En, nodig de lokale media uit.

MOP1.jpg MOP2.jpg mop3.jpg MOP4.jpg

 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>