10 september 2019

De impact toolkit staat online 

Soms kun je iets heel vaak uitgelegd krijgen, zonder het onderwerp echt vast te kunnen pakken. Impact is zo’n onderwerp. Uitleg over het onderwerp blijft komen, maar wat we eigenlijk willen is actie. Actie als in we willen aan de slag met het thema, ervaring op doen en experimenteren met wat wel en niet werkt. Dat is precies waar de impact toolkit over gaat.  

Een manier om kennis te delen iconen def impact.jpg

De afgelopen maanden hebben we veel gewerkt met impact. Zo zijn we met vijf bibliotheken gestart met ondersteuning rond impact. Maar we willen de impact olievlek verder verspreiden en meer bibliotheken handvatten bieden op dit onderwerp. Dit doen we door te delen.  

Opbouw van de impact toolkit 

In de impact toolkit staat informatie en uitleg over impact, maar ook praktische tools en handige tips. De toolkit is als het ware een verzamelpagina. Hoe kun je als bibliotheek zelf aan de slag met impact? Waar begin ik met een Theory of Change? Hoe bouw ik een verhaal op? Welke onderzoeken kan ik gebruiken in mijn verantwoording? Allemaal vragen die een vertaalslag zijn van theorie naar praktijk. De online toolkit biedt handvatten voor deze vragen. 

De impact toolkit is een levende verzameling en zal de komende periode steeds worden aangevuld. Ben je zelf met een impact aan de slag of wil je een goede toevoeging delen?  Neem dan vooral contact op met Lonneke Jans of Eline Somers.


Ga naar de toolkit >>

Meer weten?
Neem contact op met: