18 november 2020

Cubiss Kennisdag 2020 (0-23 jaar) - online editie

Terugblik en presentaties

'IMPACT! Maak het samen' luidde het thema van de Cubiss Kennisdag (0-23 jaar) - online editie op 10 november jl. Over hoe je impact kunt creëren als bibliotheek.

Met een gezonde spanning en veel enthousiasme zijn we dit nieuwe digitale avontuur aangegaan; Cubiss Kennisdag 2020. In deze terugblik staan de presentaties van de workshops, een podcast, foto's en een impactvolle infographic. 

Veel lees- en luisterplezier!

Naamloos-1.jpg

Impact is iets wat je doet, wat je maakt en beleeft. Het gaat over je eigen nieuwsgierigheid naar het vak en naar de tijd, wereld en de mensen om je heen. Impact is het durven stellen van de vraag: heeft wat ik doe nog de gewenste verandering?

Toon moed. Verzamel verhalen, ambities en intenties. Schuif bij elkaar aan en ga samen creëren. Want zoals gezegd: IMPACT! Maak het samen. Tijdens deze Cubiss Kennisdag gingen jullie hier heel concreet mee aan de slag!

De tien gouden impact tips

Tijdens de Cubiss Kennisdag hebben we tien gouden tips verzameld voor het maken van impact. Klik op de afbeelding om te downloaden.

Infographic 10 gouden tips voor impact.jpg

Impact Talkshow

De Impact Talkshow met presentatrice Milou Adjanga en gastsprekers Vincent Belgraver en Boudewijn van der Lecq is opgenomen! Voor diegene die de talkshow opnieuw wilt bekijken óf diegene die de talkshow gemist heeft over welke impact we beogen met elkaar en hoe je als bibliotheek zelf aan de slag kunt met impact, kijk 'm hier terug.

 

 

Presentaties

Benieuwd naar de onderwerpen die voorbij kwamen tijdens de online Cubiss Kennisdag 2020? Zie onderstaand de beschikbare presentaties:

Podcast

In de podcast gaat het onder meer over diverse publieke waarden die in het geding zijn, waaronder privacy en autonomie. De fysieke en digitale wereld raken steeds meer met elkaar verwikkeld. Dat roept urgente maatschappelijke en politieke vragen op. Het Rathenau Instrituut publiceerde daarom een manifest met tien ontwerpeisen aan de digitale samenleving van morgen. Trek je wandelschoenen aan en laat je inspireren tijdens deze podcast.

Beluister hier de podcast: Digitalisering in het onderwijs: stuur op waarden - Bart Karstens!

Cubiss podcast - digitalisering in het onderwijs - soundcloud.jpg

Educatieproducten

Tijdens de Cubiss Kennisdag zijn een aantal educatieproducten van Cubiss aan bod gekomen. Voor een extra kijkje, klik op een van onderstaande afbeeldingen. We hebben speciale (en tijdelijke) combi- en kortingsacties in het leven geroepen!

Cubiss-Posts-WTK1.png Cubiss-Posts-WTK2.png Cubiss-Posts-WTK3.png Cubiss-Posts-WTK4.png

 

Meer weten over impact?

Cubiss maakte een IMPACT toolkit met een verzameling van verschillende praktische middelen die helpen met het starten en/of ophalen van impact informatie. Klik op onderstaande afbeelding en ga zelf met (de) IMPACT (toolkit) aan de slag.

iconen toolkit impact no back. png.png

Een kijkje achter de schermen!

En zo zag het er achter de schermen uit tijdens de eerste online Cubiss Kennisdag.

WhatsApp Image 2020-11-10 at 10.20.06.jpeg WhatsApp Image 2020-11-10 at 09.49.26.jpeg WhatsApp Image 2020-11-10 at 13.00.26.jpeg
WhatsApp Image 2020-11-10 at 07.56.45.jpeg Manon Sikkel Kennisdag Cubiss 2020.jpg Schermafbeelding 2020-11-10 om 10.57.45.png
WhatsApp Image 2020-10-28 at 18.10.35.jpeg Schermafbeelding 2020-11-10 om 14.59.15.png Bert Sliggers.jpg

 

Delen

#Kennisdag2020

#MaakImpact

Meer weten?
Neem contact op met: