15 april 2021

Brabantse Voorleeswedstrijd: en de winnaar is...

De winnaar van de Brabantse Voorleeswedstrijd groep 7-8 en tevens de Brabantse vertegenwoordiger tijdens de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 26 mei is geworden.....
Sam Wolfs (12) uit Oisterwijk. De tweede plek ging naar Royenna Becker (12) uit Geldrop en derde werd Kian Spruit (12) uit Fijnaart.

In het Cultureel Centrum Jan Besouw in Goirle kwamen de acht finalisten samen om hun voorleeskunst te tonen. Alleen Lavina uit Bergen op Zoom kon er vanwege het feit dat ze positief was getest op corona niet fysiek bij zijn. Daarom las ze online voor en kon ook het publiek - dat zich massaal had aangemeld - dit spektakel live meevolgen.

"Het was erg lastig dit jaar een winnaar te kiezen, want iedereen was ontzettend goed”, vertelt jurylid en kinderboekenschrijver Jacques Vriens. "De voorleeskampioenen kunnen trots op zichzelf zijn!"

Uiteindelijk ging Sam Wolfs ervandoor met de winst. Zij neemt het in de landelijke finale op tegen de 12 provincies in Utrecht. Heel veel succes!

Klik op de afbeelding hieronder voor het filmpje van de winnares Sam.

Schermafbeelding 2021-04-15 om 09.49.18.png

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Meer weten?
Neem contact op met: