20 maart 2017

8 Brabantse voorleeskanonnen door naar Brabantse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd

Het spande erom afgelopen zaterdag in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle: welke 8 voorleeskanonnen van de 64 Brabantse half-finalisten mogen door naar de Brabantse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd? De wedstrijd was spannend. En de 8 winnaars zijn bekend.

Het was afgelopen zaterdag voor de 24e keer dat Cubiss de provinciale halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd organiseerde. 64 leerlingen uit de groepen 7 en 8 uit allemaal verschillende gemeenten, die tijdens eerdere lokale wedstrijden bij de bibliotheken als winnaar uit de bus kwamen, lazen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De voorlezers zijn door een jury beoordeeld en ZieZus eigenZinnig theater verzorgde de presentatie op een vermakelijke wijze.

De winnaars van de Brabantse halve finale van de Voorleeswedstrijd zijn:

Lynn de Grauw, BS Franciscus Sint Oedenrode
Thijs Berkers, BS Het Talent Asten
Jasper Schoonen, BS Beppino Sarto Eindhoven
Guus Haans, BS De Wegwijzer ’s Gravenmoer 
Eva Koning, KBS De Griffioen  Prinsenbeek
Janne Hermans, BS Torelaar Reusel - De Mierden
Sammie Schouten, BS Herman van de Wijdeven Athena          
Maud Augsburg, BS De Wingerd Esbeek

Deze 8 finalisten strijden op vrijdag 7 april a.s. in Verkadefabriek Den Bosch om de titel ‘Voorleeskampioen van de provincie Noord-Brabant’. De Brabantse kampioen doet op 17 mei 2017 mee aan de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de Schouwburg van Amstelveen.

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.