06 april 2017

Nikky Stassar ‘Brabants Voorleeskampioen  Read2Me!’

Op 5 april organiseerde Cubiss in de Verkadefabriek in Den Bosch de Brabantse finale van Read2Me!. Deze finale werd gewonnen door Nikky Stassar van het Mondriaan College in Oss. Zij gaat door naar de landelijke finale die op 13 mei 2017 in Theater DE KOM in Nieuwegein wordt gehouden. Tweede in de provinciale finale werd  Lisa van Eeden van het Norbertuscollege in Roosendaal en derde Moreno Hendriks van het Pleincollege in Nuenen.

De jury bestond dit jaar uit Buddy Tegenbosch (schrijver), Mirjam Tuinder (leesbevorderaar) en Lenneke Streefland (student Pabo en winnaar Pabo Voorleeswedstrijd 2016).

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor alle brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs, waarin leerlingen elkaar in wedstrijdvorm voorlezen uit door hen gekozen boeken. Zij hebben tussen oktober en januari naar eigen keuze een aantal jeugdboeken gelezen en een boek uitgekozen waaruit ze willen voorlezen. Elf scholen voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant  hebben samen met de plaatselijke bibliotheek een voorronde georganiseerd waaruit een schoolwinnaar is gekozen. De 11  winnaars van deze ronde kwamen uit in de gehouden Brabantse finale Read2Me!

Read2Me! sluit aan bij een belangrijk doel van het fictieonderwijs in de basisvorming: het bevorderen van het plezier in lezen. Read2Me! maakt ook een verbinding met de leesbevorderingactiviteit Jonge Jury. De Jonge Jury is een jaarlijks terugkerend project. Het kiezen en lezen van jeugdboeken met een wedstrijdelement is dé manier om het leesplezier van jongeren te vergroten.

Read2Me! Is een initiatief van Cubiss en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.