17 juni 2019

Ben en Isabella en de verloren letters

Oscar Schellekens werkt bij Kindcentrum Koolhoven. Elke maandagmiddag maakt hij samen met de kinderen van zijn groep een nieuw hoofdstuk voor het verhaal ‘Ben en Isabella en de verloren letters!’. De manier waarop hij samen met de kinderen het verhaal maakt, is afgeleid van Dungeons & Dragons.

De hele activiteit vindt plaats tijdens het fruitmoment en duurt ongeveer een kwartier. Het fruitmoment is ook echt een rustmoment. Op andere dagen wordt er voorgelezen. De afspraak die ze met de kinderen hebben, is dat ze niet hoeven te luisteren, maar dat ze wel rustig moeten zijn.

Oscar is de verteller. Elke week mogen twee kinderen in de huid van hoofdrolspelers Ben en Isabella kruipen. Zij besluiten wat Ben en Isabella die week doen in de situaties die Oscar ze voorschotelt. Zo ontstaat er een verhaal, dat telkens eindigt als Ben en Isabella een letter vinden. Na afloop van het vertellen wordt er op het verhaal voortgeborduurd. Kinderen knutselen attributen uit het verhaal en maken plattegronden en tekeningen. Na elk verhaal schrijven ze de gevonden letter in het grote boek en bekijken ze de letters die ze al verzameld hebben. En dan is het tijd om lekker buiten te spelen. 

De kinderen zijn erg enthousiast en werken leuk samen. Ze zijn met taal bezig. Ze maken samen een verhaal. Hun fantasie wordt geprikkeld, ze leren oplossingen te zoeken en kunnen hun creativiteit kwijt.  

(Op foto: Oscar en Struus de Struisvogel)

 

Meer weten? Neem contact op met Goswin Konings.

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (juni 2019). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn: