22 november 2019

Marit Leendertse wint aanmoedingsprijs KNVI

Marit Leendertse heeft een Victorine in de wacht gesleept. Sinds 1978 looft het Victorine van Schaickfonds jaarlijks de Victorines uit. Met de prijzen wil de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI)  publicaties en vernieuwing in het informatievak stimuleren. Marit won dit jaar de aanmoedigingsprijs met haar scriptie "Oogpunt: Hoe zie jij het?" die ze tijdens haar stage voor BiebLab schreef.

Ze ontwikkelende voor Cubiss het concept Oogpunt. Hiermee wil ze ontmoeting en debat in de bibliotheek stimuleren. De jury was erg te spreken over haar onderzoek. In het juryrapport stond: "De jury oordeelt dat Marit in haar afstudeerproject zo goed is omgegaan met de theorie van het conceptdenken en die van het ontwerpgericht onderzoek, dat we haar graag belonen met een aanmoedigingsprijs. Stiekem hoopt de jury natuurlijk ook dat het werk in het bibliotheekveld Marit zo heeft geïnspireerd dat we ook in de toekomst nog van haar creatieve geest mogen profiteren." 

Wij zijn in iedergeval erg trots op Marit! Nieuwsgierig naar Oogpunt? Bekijk hieronder het conceptbook. Cubiss Collega Marieke Hezemans vertelt je er graag meer over. 

oogpunt.JPG