Datum

Aan de slag voor Brabantse jeugd en jongeren

Waar de adviseurs van het project 'Brabantse jeugd en jongeren geletterd' zich op verheugen? Om lekker aan de slag te gaan met taal, lezen, boeken, mediaopvoeding. Én rappen! Samen met de bibliotheken natuurlijk. We nemen je graag mee langs een aantal interessante zaken; voor het jonge tot aan het iets oudere kind!

mediaopvoedingcubissness.jpgKleintje (digi)taal 

Kleintje (digi)taal is een mediaopvoedingstraining voor pedagogisch medewerkers die werken met kinderen tot 6 jaar. De training Kleintje (digi)taal bestaat uit drie delen; een e-learning, een inspirerende startbijeenkomst en coaching door de bibliotheek. Op 20 april vindt een landelijke online train-de-trainersessie plaats, gericht op bibliotheekmedewerkers en dan met name leesconsulenten en mediacoaches. Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier. 

ukkie.pngMedia Ukkie Dagen 

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april staat mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar centraal. Ook de bibliotheek speelt een grote rol in mediaopvoeding. Hoe vul jij de Media Ukkie Dagen? Klik hier voor alle informatie en inspiratie!  

podcast6.pngLeesbeesten en luistervinken 

We verheugen ons om lekker te luisteren naar aflevering 6 van de podcastreeks Leesbeesten & Luistervinken. Schrijfster Martine Letterie vertelt over haar grote liefde voor geschiedenis en in het bijzonder voor oorlogsboeken. En waarom ze het belangrijk vindt dat kinderen lezen over de Tweede Wereldoorlog. De podcast Leesbeesten en Luistervinken van en voor kinderen van groep 6, 7 en 8 is nu online. Mét lesbrief én thuisbrief.  

Rap that book! 

Leesconsulenten vo geven aan dat ze behoefte hebben aan makkelijke, leesbevorderende werkvormen die ze het vmbo kunnen aanreiken. Daarom ontwikkelde Cubiss Rap that book!, in samenwerking met rapper Jelle Verse en schrijver Buddy Tegenbosch. Rap that book! is een werkvorm die leerkrachten zo klein of groot kunnen maken als ze zelf willen én die jongeren aanspreekt. Meer informatie, de lesbrief voor docenten en een stappenplan voor de leerlingen vind je op onze website

 

  
Naar overzicht Actueel en Blogs >>