14 september, 2017 - 12:00 tot 16:30
/ Eindhoven

Informatiebijeenkomst Digitale Bibliotheek

Op 14 september 2017 organiseert Cubiss een bijeenkomst voor alle bibliotheekmedewerkers met interesse voor De Digitale Bibliotheek. We informeren over de status van projecten van de KB, lichten het aanbod van Cubiss toe en gaan in gesprek over twee thema's die in elke bibliotheek van belang zijn: Publiekswerkplekken 21e eeuw en Privacy & Informatiebeveiliging.

Voorlopige programma

12.00 - Lunch

12.45 - Start programma door Peter van Eijk

13.15 - Ontwikkelingen en stand van zaken KB door Bertil Voogd

14.05 - Praktijkcase I: De publiekswerkplek van de 21e eeuw door Ronald Huizer (BiSC), over de samenwerking van BiSC en de TU Delft naar innovaties in publiekswerkplekken, en de resultaten van het onderzoek over publiekswerkplekken dat Cubiss deed onder Limburgse bibliotheken. Welke behoeftes hebben bezoekers? En wat wil uw organisatie aan faciliteiten aanbieden?

15.05 - Pauze

15.20 - Praktijkcase II: Privacy en informatiebeveiliging door Jean-Paul van Schoonhoven Met de komst van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden nieuwe eisen aan publieke organisaties gesteld, ook aan bibliotheekorganisaties. Wat betekent dat voor uw organisatie? Waar loopt uw organisatie risico, en waar begint u mee?

16.30 - Afsluiting

Praktische informatie

- Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door subsidies van de provincies Limburg en Noord-Brabant. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden

- In augusutus volgt de uitnodiging. Vanaf dat moment kunt u zich aanmelden.

Locatie

Eindhoven

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.